Aankondiging VVPT webinars 9/12/2021 en 02/02/2022

Aankondiging VVPT webinars 9/12/2021 en 02/02/2022

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? View it online 

logo vvpt

‍Aankondiging VVPT webinars 9/12/2021 en 2/02/2022

Beste VVPT-lid,

 

In onze volgende webinars zullen twee zeer ervaren psychoanalytische auteurs aspecten van hun denken en van hun klinisch werk belichten.

 

Donderdag 9 december 2021 om 20u zal Mark Kinet ons in zijn webinar Relatie, integratie, mentalisatie, interpretatie  meenemen in een verhaal over wat ruim dertig jaar ervaring inzake psychiatrie, (klinische) psychotherapie en psychoanalyse hem heeft geleerd.

  

Woensdag 2 februari zal Marc Hebbrecht in een webinar verduidelijken op welke manieren dromen en trauma met elkaar verbonden zijn. Nadere gegevens hierover bezorgen we jullie in een volgende aankondiging, Hou alvast de datum vrij.   

Webinar VVPT 09.12.2021: Relatie, integratie, mentalisatie, interpretatie

Mark Kinet voorstellen aan psychoanalytisch psychotherapeuten is wellicht niet nodig. Laat ons toch nog even vermelden dat hij psychiater is en trouw VVPT-lid. Hij is hoofdredacteur van de reeks Psychoanalytisch Actueel en auteur of (co)redacteur van 30 boeken. Hij werkt in de Kliniek St Jozef -Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie- te Pittem en in zelfstandige praktijk te St Martens Latem. Een overzicht van zijn publicaties kunnen jullie vinden op www.markkinet.be.

In zijn webinar borduurt hij verder op wat hij eerder uiteenzette in drie boeken: Freud en co in de psychiatrie, Een psychotherapeutische praktijk in 7 premissen en 77 portretten en het recente Beter en wijzer door psychotherapie.

Deze drie boeken vormen in zekere zin een drieluik. In het eerste zet hij de diverse psychoanalytische inspiraties uiteen die bepalend zijn in zijn klinisch psychotherapeutisch werk. In het tweede boek combineert hij radiografie en biografie om aan de hand van casussen zichtbaar te maken wat wezenlijk onzichtbaar is. In zijn laatste boek laat hij patiënten zelf aan het woord over hoe zij hun proces hebben ervaren.

De klassiek Freudiaanse elementen onbewuste, drift, herhaling, vrije associatie, weerstand en overdracht vormen de wijde grenzen waartussen zijn werk verder evolueerde. Relatie, integratie, mentalisatie en interpretatie zijn daarbij de voornaamste premissen, naast het primaat van het realisme en zelfs het naturalisme van de kliniek. 

 

Accreditering (artsen) Ethiek en Economie werd aangevraagd. 


Startdatum 09-12-2021 20:00
Einddatum 09-12-2021 21:30
Prijs €20,00