Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief VVPT mei 2023

Nieuwsbrief VVPT mei 2023

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? View it online 

logo vvpt

‍Nieuwsbrief VVPT mei

Beste VVPT-lid,


In deze mei-nieuwsbrief brengen we u weer de aankondiging van enkele boeiende activiteiten. Graag vestigen we uw aandacht nog eens op de VVPT-studiedag van 9 juni, A Day of Teaching with Liselotte Grünbaum en de daarop aansluitende workshop op 10 juni. Indien u zich nog niet heeft ingeschreven, ga dan meteen naar onze website voor alle verdere informatie. Wij hopen u die dag te mogen verwelkomen. Elkaar live kunnen ontmoeten brengt zoveel meer. 

 

Er kunnen zich nog steeds kandidaten stellen voor onze supervisor opleiding die start in het najaar (klik hier voor alle verdere informatie). 


Nieuws vanuit de BWP:

  • De BWP heeft na de vastgelegde termijn van 6 jaar opnieuw erkenning aangevraagd als representatieve beroepsvereniging voor de nieuwe Federale Raad voor GGZ beroepen. Dit was slechts mogelijk dankzij de ledeninformatie die elke vereniging heeft aangeleverd aan het BWP bestuur. Eenmaal her-erkend kan BWP opnieuw kandidaten voordragen voor de Federale Raad.
  • Het BWP bestuur legde de laatste hand aan een eerste versie van kwaliteitscriteria voor psychotherapeuten en opleidingen in de psychotherapie. Dit document is gebaseerd op het advies van de werkgroep kwaliteitscriteria en feedback van de lidverenigingen. Nu bereidt het bestuur opnieuw een raadpleging voor van de vier verenigingen, om tot een gedragen tekst te komen. Zo kunnen we een gedeeld kwaliteitslabel toekennen aan onze leden en opleidingen. Ook wordt het een belangrijk instrument in verdere onderhandelingen met overheden en mutualiteiten over de kwaliteit van de psychotherapie, voor psychotherapeuten met én zonder WUG beroepstitel.
  • Noteer het alvast in je agenda: De BWP nodigt alle psychotherapeut leden van BVRGS, VVGT, VVPT en VVCEPC uit voor haar algemene vergadering op dinsdagavond 30 mei in de lokalen van Syntra, vlakbij het station van Berchem (er worden ook parkeerplaatsen voorzien). Op de agenda staan onder meer het afscheid van een groot aantal bestuursleden van het eerste uur en de verwelkoming van de nieuwe bestuursleden. Meer info en routebeschrijving in bijlage.


Interessante aankondigingen:


Met vriendelijke groeten namens het voltallige VVPT-bestuur,

Ronny Vandermeeren

voorzitter