Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Webinar VVPT - 25.10.2023

Webinar VVPT - 25.10.2023

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? View it online 

Beste VVPT leden,

Beste VVPT sympathisanten,

 


Webinar VVPT 25.10.2023: Schoolweigering, als schoollopen niet meer lukt. Psychodynamische beschouwingen.

Leren is een van de belangrijkste ontwikkelingstaken van een kind. Schoollopen lijkt heel vanzelfsprekend voor het gros van de jongeren en volwassenen. Wanneer net dat niet meer lukt, staat iedereen perplex. De officiële term voor dit fenomeen is schoolweigering. Een term waar niet iedereen gelukkig mee is. Het woord weigering impliceert een onwil bij deze jongeren, terwijl ze wél naar school willen maar er niet in slagen. Het lukt niet meer.  

In deze webinar neemt Gino Ameye ons mee in de zoektocht naar antwoorden op de vragen die de problematiek met zich meebrengt. Hij zal verschillende perspectieven toelichten en enkele suggesties doen naar de aanpak van schoolweigering.  De ondersteunende methodiek  AMBIT (  ‘Adaptive Mentalization Based Integrative Treatment’) wordt gebruikt en is gericht op wederzijds begrip van en tussen alle betrokkenen en reikt handvatten aan rond samenwerking, zonder te vervallen in protocollen. Een psychodynamische reflectie op het fenomeen schoolweigering maakt deel uit van deze webinar.

Iedereen die met schoolweigering geconfronteerd wordt, zal door deze lezing geïnspireerd worden. Het is een webinar  voor  onderwijsmedewerkers, jeugdhulpverleners, (eerstelijns)psychologen, kinder- en jeugdtherapeuten en mobiele medewerkers.


Startdatum 25-10-2023 20:00
Einddatum 25-10-2023 22:00
Prijs €20,00

logo vvpt