De reeks “PraxisP Professional” is specifiek gericht op professionelen, zoals psychologen, pedagogen, leerkrachten, CLB-medewerkers, (huis)artsen en maatschappelijk werkers. Hieronder kan u het programma van de lezingen terugvinden:

PraxisP Professional 2018 – 2019

Datum

Titel

Spreker(s)

09/01/2019

De ethiek van de psychiatrische diagnostiek bij kinderen

Kristien Hens

08/05/2019

Evidence-based trauma-sensitieve hulpverlening bij kinderen en jongeren

Eileen Tang,
Nicole Vliegen &
Patrick Meurs

22/05/2019

Schoolgebaseerde psychosociale hulpverlening aan vluchtelingenkinderen. Een inkijk in een praktijk van collaboratieve zorgnetwerken op school binnen de Leuvense context

Lucia De Haene,
Nele Deruddere &
Ruth Kevers

  • De reeks “Soirée PraxisP” omvat een aantal infoavonden voor het brede publiek, waarin laagdrempelige informatie wordt geboden over diverse thema’s. In principe is iedereen welkom op deze avonden, maar ze zijn specifiek gericht op het brede publiek, waaronder mensen met de problematiek, ouders of familie van cliënten en andere geïnteresseerden. Hieronder kan u het programma van deze lezingen terugvinden:

Soirée PraxisP 2018 – 2019

Datum

Titel

Spreker(s)

12/12/2018

Waarom we alsmaar banger worden in een veiligere wereld: Op zoek naar biologische, psychologische en sociologische drijfveren van angst

Bram Vervliet

06/02/2019

Vastlopen in je denkpatronen

Els Pauwels

03/04/2019

Wat kank’ ermee? Existentiële groepstherapie voor kankerpatiënten

Sofie Verdegem &
Ingrid Debeurme

Het volledige programma van PraxisP Professional en Soirée PraxisP alsook alle praktische informatie is te vinden in de brochures in bijlage en op de https://ppw.kuleuven.be/PraxisP/vorming/vorming-soiree-praxisp-professional1819.
Inschrijven voor deze lezingen is verplicht en kan via de website.