Nieuwsbrief VVPT juni (2) 2022

Nieuwsbrief VVPT juni (2) 2022

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? View it online 

logo vvpt

‍Nieuwsbrief VVPT Juni (2) VVPT

Beste VVPT-lid,

 

Nieuws vanuit onze vereniging

 

Naast weerom een brede waaier aan interessante aankondigingen en/of opleidingen, kunnen we u ook enkele heugelijke nieuws items brengen uit eigen rangen. Zo melden we met veel plezier dat Myriam Van Gael, secretaris van de VVPT, onlangs de 5e editie heeft gewonnen van de Prijs Humane Psychiatrische Zorg. Klik hier om meer te lezen over deze prijs en om een ingekorte versie te lezen van Myriams winnende tekst  "De betekenis van de holocaust voor de hedendaagse psychoanalytische praktijk". Proficiat, Myriam. 

 

 

Sinds kort maakt VVPT-lid Emmanuel Declercq als expert deel uit van de permanente werkgroep Geestelijke Gezondheidszorg van de Hoge Gezondheidsraad (HGR). Deze werkgroep bepaalt enerzijds de prioriteiten van de HGR wat betreft geestelijke gezondheid en de psychosociale aspecten van de gezondheid en ondersteunt anderzijds de werkzaamheden van de ad-hoc groepen die de adviezen op dit gebied uitwerken (o.a. voorstellen van de deskundigen, follow-up van de werkzaamheden). Proficiat, Emmanuel. 

De bestuursleden van de VVPT wensen u een aangename zomervakantie en hopen u te mogen ontmoeten op één van onze volgende activiteiten. 

 

Daarbij wijzen we graag nog eens op het VVPT-webinar van 7 september "Sociale media: het moderne wachten op Godot" georganiseerd door onze kindersectie maar aanbevolen voor alle leden.  

 

Nieuws vanuit de BWP

 

De BWP hield op zaterdag 11 juni een geslaagde Algemene Vergadering. Elk van de vier therapie-oriëntaties was vertegenwoordigd op de AV zowel door bestuursleden van de BWP als door gewone BWP-leden wat leidde tot een vruchtbare uitwisseling van ideeën. Deze Algemene Vergadering stond erg in het teken van verbinding en communicatie. De voorgestelde nieuwe samenstelling van de bestuursploeg kon door omstandigheden niet worden goedgekeurd. Eens alle namen van de vaste bestuursleden bekend zullen zijn, wordt er een bijzondere Algemene Vergadering georganiseerd. Er werd wel beslist om Hilde Seys (VVPT) als adviseur toe te voegen aan de bestuursploeg. Zij zal vooral de stem van de kinder- en jeugdpsychotherapie behartigen binnen het BWP-bestuur.

 

De besturen van de vier lid-verenigingen van de BWP gingen principieel akkoord met de besluiten van de BWP-werkgroep Kwaltiteits- en Erkenningscriteria. Er kan nu verder worden gewerkt aan het concreet vormgeven van een BWP-kwaliteitslabel voor psychotherapie en opleidingen in de psychotherapie. Het bestuur van de BWP kreeg na afloop van de AV vanuit alle hoeken heel wat complimenten voor het werk dat in het voorbije werkjaar weer werd verzet. Vanaf september zet het BWP-bestuur zijn werkzaamheden verder in dienst van al haar leden beoefenaars van de psychotherapie.