Je kan vragen om een verwijzing via je huisdokter of andere hulpverlener. Je kan iemand aanspreken die zelf, als ouder of met zijn/ haar kind, al naar een psychodynamische kindertherapeut is geweest. Of je kan zelf op zoek gaan naar een geschikte therapeut, bijvoorbeeld via vindeentherapeut.be

Soms kan je terecht bij het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg van je regio. Dit is een gesubsidieerde instelling die psychische hulp biedt voor kinderen en voor volwassenen. Je kan er navragen of je terecht kan bij een psychodynamisch geschoolde psychotherapeut.

Je kan ook rechtstreeks een afspraak maken met een psychodynamische kindertherapeut die in een private (groeps)praktijk werkt. Hiervoor kan je onder meer terecht bij de ledenlijst die je op deze site kan vinden. Daar vind je alle kindertherapeuten die door de VVPT erkend zijn.

Kindertherapeuten die door de VVPT erkend zijn, werken allemaal op een psychoanalytische manier. Ze hebben naast een basisopleiding tot psycholoog of psychiater een langdurige (4j) opleiding in de psychodynamische kindertherapie genoten. De meesten zijn zelf in therapie geweest in het kader van hun opleiding.  Ze zijn door de erkenningscommissie van de VVPT erkend. De erkenningscriteria en ethische code ,waartoe ze zich verbonden hebben,  zijn omschreven in de statuten en het huishoudelijk reglement van de VVPT.