VVPT Studiedagen en Workshops

Beste VVPT-leden

In het najaar van 2023 organiseert de VVPT, in samenwerking met het Postgraduaat in de Psychoanalytische Psychotherapie, het Postgraduaat in de Psychodynamische Kinderpsychotherapie van de KULeuven en de Permanente Vorming Psychoanalytische Therapie van de UGent voor het eerst een vierdaagse opleiding tot supervisor psychoanalytische psychotherapie. 

Bij wijze van appetizer vonden we Nelleke Nicolai bereid om op maandagnamiddag 13 maart 2023 een studienamiddag te verzorgen over het wezenlijke van een psychoanalytische houding in supervisie. Deze studienamiddag staat open voor iedereen die in dit onderwerp geïnteresseerd is, ook al ben je niet van plan de opleiding te volgen.

Op die dag kan je volledig vrijblijvend meer info ontvangen rond de specifieke inhoud van de opleiding en vanaf dan zal inschrijven mogelijk zijn. Plaatsen zijn beperkt. 

Meer info rond programma en inschrijving vind je hier.

Noteer alvast maandag 13 maart van 13u30 tot 16u30 in Hostel de Blauwput, Martelarenlaan 11a in Leuven en aarzel niet je in te schrijven.

Startdatum 13-03-2023 13:30
Einddatum 13-03-2023 16:30
Ingeschreven 41
Aantal vrije plaatsen 24
Inschrijven kan tot 10-03-2023 20:00
Prijs per persoon -
Prijs leden € 45,00
Prijs niet-leden € 60,00
Attachment Flyer studienam. N. Nicolai.pdf

Let’s pretend. The role of play in psychotherapeutic change.  A day of teaching with … Liselotte Grünbaum.

De VVPT nodigt u graag uit op haar volgende studiedag die volledig in het teken zal staan van spel.

Prof. Nicole Vliegen (KULeuven) en psychodynamisch therapeute Liselotte Grünbaum (Aalborg University, Denemarken) zoomen in op wat zo centraal staat in het werk van elke kinderpsychotherapeut. Spel en activiteit vormen dé communicatiemiddelen bij uitstek voor de kinderen en jongeren die we ontmoeten in onze klinische praktijk. Ze bieden ons een blik op hun belevingswereld, die zowel onthullend als verhullend is. De gelaagdheid en de raadselachtigheid van therapeutisch spel daagt de therapeut uit in zijn ‘speelse’ aanwezigheid, in zijn denken en handelen, op zoek naar een begrijpen dat we nooit volledig zullen bereiken.
Of toch…. ?

Noteer alvast 9 juni 2023 in uw agenda voor een nieuwe “Day of Teaching with… Liselotte Grunbaum”

Meer info rond programma en inschrijving volgt weldra.

Startdatum 09-06-2023
Einddatum 09-06-2023
Ingeschreven 0
Aantal vrije plaatsen 150
Locatie UPC Kortenberg